Muurschilderingen, Wand schilderingen, Mural painting, Trompe l'oeils, Decorative Art
Breda, The Netherlands. Tel: /+31(0)627 369660 +31(0)653 191254.Fax:+31(0)76 5145720

       

Interview

Peter Pan Magic Murals Muurschilderingen en Trompe l'oeils, gespecialiseerd in groot formaat wand schilde-ringen en binnen zwembaden.

Fotopagina Zwembaden, badkamers, slaapkamers, kinderkamers, Horeca Cafe's, Pubs, etc.

 

Home Introduction: Nederlands/ English

Editorials/ Publicaties Linkpagina

Offerte aanvragen Contact us

peter pan magic murals muur schilderingen, muur schildering, wandschildering, trompe l'oeil, zwembad, erotiese kunst, tromp loueil, grieks-romeins fresco, kinderkamers, kunstschilders, decoratie schilders, horeca, toegepaste schilderkunst.

 

We ontwerpen dan ook nooit tweemaal hetzelfde; elke ruimte heeft zijn eigen oplossing nodig". Cas: "Vaak weten opdrachtgevers nog niet precies wat ze willen. Wij moeten tijdens het eerste - kostenloze- gesprek uit zien te vinden wat zij ongeveer in hun hoofd hebben".

Maanden later komen ze erachter dat bijvoorbeeld hun hond erop staat." Cas: "Het is bijna een traditie voor trompe-l'oeil schilders dat nauwelijks opvallende dingen worden afgebeeld die eigenlijk niet kunnen, zoals een uitzicht over een baai met oude Griekse galei-schepen, en een fiets tegen een kademuur. Onze klanten doen er soms maanden over om erachter te komen."<< Alex Groothedde.< Interview uit het blad Bikini.
"We proberen altijd iets uit de persoonlijke leefomgeving in de schildering op te nemen, bijvoorbeeld een vaas of ornamenten uit het huis." De architectuur van de ruimte waar de schildering gaat komen is zoals gezegd zeer bepalend, Vandaar dat het eerste gesprek op de lokatie plaatsvindt. Omdat we allebei ooit in de reclame wereld hebben gewerkt, zijn we practisch ingesteld. We kunnen aardig goed luisteren en analyseren om tot een ontwerp te komen welke 'op het lijf geschreven' is van de opdrachtgever".

Fiets in de Oudheid........... Het maken van een wand schildering is een groeiproces. Vrijwel alles gaat in overleg met de klant. Cas: "Stel, de opdrachtgever heeft een klassieke Alfa Romeo en wil die ergens in een hoekje afgebeeld zien. Dan proberen wij dat in te passen. Maar als die auto felrood is en we kunnen dat -visueel gezien- niet gebruiken, zullen wij de kleur aanpassen."René: "We zijn zo'n twee weken of langer bij mensen over de vloer, en leren hen dan kennen. Zo kunnen we 'stiekem' grapjes in een schildering verwerken. We hebben wel eens iemands sterrenbeeld erin verwerkt, maar ook hun zeilboten of paarden.

 

Foto's: Henny van Belkom

"Die paar seconden twijfeI, daar gaat het om"
Een trompe-l'oeil is de leukst denkbare verwarring. Stel, u bent in uw zwembad en kijkt dwars door een zuilengalerij naar een paradijselijk mediterraan landschap. Even met de ogen knipperen en u weet dat u voor de gek bent gehouden. De opzet van de samenwerkende trompe-l'oeuil schilders Cas Ooms en René van der Heijden is dan geslaagd. "Die paar seconden twijfel," zegt René, "daar gaat het om". Het moet technisch zó perfect zijn dat je denkt: is het echt of niet? Ook de totale sfeer moet perfect zijn. Alleen dan zijn we tevreden als we onze potten verf inpakken en afscheid nemen."

Een 'gezichtsbedrog' schildering moet vooral de ruimtelijke werking versterken. Karssien: "Een zwembadruimte van vier bij twaalf meter wordt al snel een soort 'pijpenla'. Dan ligt het voor de hand om via een wandschildering de optische weidsheid te vergroten, bijvoorbeeld met ornamenten, balustrades en beelden, en erachter een bordes waar je zogenaamd op kunt zitten en over de zee kunt staren. Zeker als de kleur van het zwembad blauw is en we dat in de zee en lucht kunnen doorzetten, werkt dat heel goed." Griekse tempels en zuilengalerijen zijn uiterst populair in de zwembaden der Lage Landen. Maar dat is lang niet overal ideaal, vindt René. Er is veel meer mogelijk, en dat maakt het ook voor onszelf spannend en uitdagend".